FADE iN na FPZ-u | kulturpunkt

Vijesti Znanost i obrazovanje

<

FADE iN na FPZ-u

Neprofitna produkcijska organizacija FADE iN pozvana je da svoja iskustva podijeli sa studentima zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti.

  • A
  • +
  • -

U srijedu 14. ožujka, na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, održan je prvi susret ciklusa FADE iN na FPZ-u. Ovaj ciklus projekcija FADE iN-ovih dokumentaraca organiziran je na kolegiju Vizualni mediji prof. Viktorije Car. Zamišljen kao susret na kojem će studentima biti prikazivani angažirani dokumentarci, u sklopu ciklusa FADE iN na FPZ-u studentima će biti omogućen i razgovor s režiserima, scenaristima, montažerima i snimateljima koji su radili na filmovima. Voditeljica tribina je Verica Katić, a ovaj program za mlade novinare prve i druge godine preddiplomskog studija, bit će nastavljen sve do 20. svibnja.

Na prvom susretu gostovali su realizatori filmova i sudionici projekta Direkt Martina Globočnik, Stana Jeličić, Morana Komljenović i Hrvoje Mabić, a bili su prikazani filmovi Savršeno društvo i Direkt99. Sljedeći vizualni kolegij s FADE iN-om zakazan je za 21. ožujka. 

FADE iN je neprofitna organizacija osnovana 2000. godine s ciljem stvaranja dokumentarnih i edukativnih filmova te društveno angažiranih TV formata, a surađivali su i na stvaranju promidžbenih poruka za organizacije kao što su Unicef, Plavi telefon, B.a.B.e! i  Nacionalnu zakladu za razvoj civilnoga društva. Zaštitni znak Fade in produkcije je i dokumentarni serijal Direkt, koji otvoreno progovara o problemima mladih.

Izvor: FADE iN
Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 21.03.2012