FAKI 2020. | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

FAKI 2020.

Otvorene su prijave za 23. izdanje festivala čija je tema društvena, politička, osobna, situacijska i umjetnička kontrola.

ROK: 15.02.2020

Festival Alternativnog Kazališnog Izričaja (FAKI) otvara poziv za sudjelovanje u novom izdanju. FAKI svake godine bira festivalsku temu kojom želi skrenuti pozornost ka duboko ukorijenjenim društveno-političkim problemima. 23. izdanje festivala bit će posvećeno kontroli na razini društva, države, institucija, kolektiva, kao i kontroli u raznim metodologijama organizacije izvedbenih ekosustava. 

"U 2020. godini želimo pozornicu našeg alternativnog izvedbenog festivala otvoriti suvremenim izvedbenim projektima koji tematski, metodološki i emancipacijski odstupaju od ustaljenih normi i fiksne kontrole nad vlastitim rezultatom - npr. umjetničke LARP prakse, relacioni performans, guerilla teatar, instant kompozicija, improvizacijsko kazalište itd. 23. FAKI otvoren je svim umjetnicima/cama – pojedincima i grupama koje prakticiraju kritičke i refleksivne umjetničke izvedbene prakse, a posebice nekonvencionalnim projektima i idejama koje se tematski bave problematikom kontrole, u formatu dramskih i postdramskih, performativnih i plesnih izvedbi", stoji u tekstu poziva.

Odabrani autori/ce bit će obaviješteni do 29. veljače. Festival će osigurati smještaj i prostor za pripremu izvdebe, sufinancirati putne troškove (do 200 eura za pojedince/ke i do 500 eura za grupe) i pružiti tehničku podršku izvođačima/cama.

Natječaj je otvoren do 15. veljače, a možete se prijaviti putem online prijavnice.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 27.01.2020