FAKI Festival 2023 | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

FAKI Festival 2023

AKC Attack poziva na sudjelovanje na 26. izdanju Festivala alternativnog kazališnog izričaja FAKI koje će obrađivati temu radikalne ljubavi. 

ROK: 14.12.2022
  • A
  • +
  • -

AKC Attack, organizator FAKI Festivala, poziva na prijedloge za kazališne predstave, fizički teatar, suvremeni ples i cirkus, performanse za djecu, site-specific performanse, slam poeziju, manifeste, predavanja-performanse, kratke filmove, instalacije, radionice ili bilo koji drugi oblik izražavanja. FAKI je otvoren za sve žanrove, formate i duljine izvedbe, radove u nastanku i gotove kreacije. Prijedlozi za kratku (jednotjednu) rezidenciju također su dobrodošli. Festival će se održati u razdoblju od 22. do 28. svibnja 2023. u Zagrebu.

Umjetnici, aktivisti, istraživači i kazališni kritičari iz cijele Europe i šire okupit će se u bivšoj tvornici lijekova Medika i na drugim lokacijama u Zagrebu kako bi angažirali publiku i jedni druge kroz sastanke, događaje, radionice, izložbe, projekcije, otvoreni mikrofon i performanse. Festival će problematizirati ljubav kao društvenu i političku transformativnu silu – artikulirajući nužnost umjetnosti da postane inkluzivnija i društveno odgovornija, politički osvještenija, osjetljivija prema ljudima i neljudima. 

Više informacija i obrazac za prijavu potražite ovdje.

Rok za prijavu je 14. prosinac

Objavio/la matko [at] kulturpunkt.hr 29.11.2022