Fantastična Istra | kulturpunkt

Najave Festival

<

Fantastična Istra

Jedanaesto izdanje Festivala fantastične književnosti nudi presjek produkcije fantastične književnosti u regiji.

 
10.08.2012 - 11.08.2012
  • A
  • +
  • -

U Pazinu će prve večeri festivala biti predstavljeni fantasy-serijal Vitezi in čarovniki Bojana Ekselenskog i roman Svetodrev Andreja Ivanuše, uz prezentaciju rada udruge Zvezdni prah iz Slovenije. Nakon toga je predviđen razgovor o sferakonskoj zbirci Smak i euroconskoj zbirci Kontakt. Bit će  također predstavljena knjiga Adnadina Jašarevića iz Zenice U dvorani ogledala te četvrta zeconska zbirku Baton. Žarko Milićević iz Beograda predstavit će zbirku priča Anomalija u izdanju društva Lazar Komarčić te nova izdanja izdavačke kuće Tardis. Vesna Kurilić iz Rijeke predstavit će bujajuću SF-scenu u Rijeci, njene autore, izdanja, događanja i nagrade. Goran Skrobonja iz Beograda predstavit će novi projekt izdavačke kuće Paladin, “mušku” i “žensku” vampirsku zbirku. U velikom finalu prve večeri Zoran Krušvar i Antonija Mežnarić predstavit će zbirku Istromancer – zbirka priča o Davoru Šišoviću, a u predstavljanju će još sudjelovati Ernie Gigante Dešković, Igor Rendić, Nela Dunato, Ed Barol, Zoran Vlahović, Adnadin Jašarević, Ivana Delač, David Kelečić, Vanja Spirin i Mirko Grdinić.

Druga večer u Savinčenti bit će otvorena  predstavljanjem festivalske zbirke Priče o vinu. Nastupit će Marko Fančović, Milena Benini, Ivana Delač, Ed Barol, Dražen Horvat, Mirela Jovičić, Darko Tuševljaković, Robi Selan, Zoran Vlahović, Mirko Karas, Igor Rendić, Vanja Spirin, Jasmina Blažić, Dragić Rabrenović, Goran Skrobonja, Adnadin Jašarević i Mario Rosanda. Druga festivalska večer održava se u sklopu Srednjovjekovnog festivala u Savičenti, za koji se naplaćuje ulaznica od 30 kuna, za djecu do 14 godina besplatno.

Festival fantastične književnosti organizira udruga Albus iz Pazina. Partneri u organizaciji su Muzej grada Pazina, udruga Veliki mali čovjek, udruga Vinistra, Općina Svetvinčenat i Turistička zajednica općine Svetvinčenat. Pokrovitelji festivala fantastične književnosti su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Pazin i Općina Svetvinčenat. Nakladnik zbirke “Priče o vinu” je Pučko otvoreno učilište u Pazinu. Sponzori zbirke su Općina Svetvinčenat, Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI) Pazin, i Grad Pazin.

Prva večer bit će održana u Petak, 10. kolovoza u Pazinu u  Kaštelu s početkom u 20 sati. Druga večer bit će održana u subotu 11. kolovoza, u Savičenti u kaštel Morosini-Grimani s početkom u 20 sati.

 
Objavio/la ante [at] kulturpunkt.hr 10.08.2012