Fantazmagorični svijet flore | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Fantazmagorični svijet flore

Izložba Izgubljeni u džungli Gordane Meštrović u kontrastima prirodnog i konstruiranog ukazuje na značenjsku nestabilnost onog što vidimo.

26.01.2018 - 16.02.2018 , Zagreb - Centar Knap

FOTO: Centar KNAP / Facebook

  • A
  • +
  • -

Izložbe akademske slikarice Gordane Meštrović pod nazivom Izgubljeni u džungli otvara se u zagrebačkoj Galeriji Događanja u petak, 26. siječnja s početkom u 19 sati.

Kako u katalogu izložbe navodi Josipa Bubaš, slike Gordane Meštrović prikazuju naizgled uspavani, fantazmagorični svijet. Obilje flore isprepleteno je s pravokutnim konstrukcijama koje povremeno naziremo skrivene iza raslinja. Kontrast bujnog- biljnog i prirodnog, i konstruiranog - strogog i pravokutnog, ukazuje na (značenjsku) nestabilnost viđenoga konteksta. Prašuma koja bi se na prvu mogla iščitati kao prirodni princip, sloboda i obilje, na slikama Gordane Meštrović nastaje u strogo kontroliranim uvjetima te označava primamljivu lažnu sliku, pretjeranost u količini podražaja koji zavaravaju i mame gotovo prigušene likove na slici, ispražnjene od sadržaja ili kako autorica navodi "bez geste".

Gordana Meštrović rođena je 1974. godine u Zagrebu. Maturirala je 1993. godine u školi za Primijenjenu umjetnost i dizajn te diplomirala 2004. godine u slikarskoj klasi prof. Ante Rašića kao prof. likovne kulture na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Živi i radi u Zagrebu.

Izložba je otvorena do 16. veljače 2018.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 12.02.2018