Faustopojke i atmosferične balade | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Faustopojke i atmosferične balade

Na petom koncertu treće sezone Medijskog Inventara Muzičkih Originala (MIMO) nastupit će Voland Le Mat i Mika Male.

06.03.2016 , Zagreb - MSU, Dvorana Gorgona

Voland Le Mat

  • A
  • +
  • -

U nedjelju, 6. ožujka, u 20 sati u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti nastupit će dva poznata i priznata izvođača u novom sastavu. Nakon dužeg izbivanja sa scene, pred publiku se vraća autor neobičnih faustopojki, Voland Le Mat s novim materijalom. Na MIMO stage popet će se i Mika Male, odnedavno tročlani bend koji se nakon objave hvaljenog albuma Gdje se sastaju luđaci povukao i u privatnosti radio na redefiniranju zvuka i stvaranju novih atmosferičnih balada. Koncert ima izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na više internet portala, te na MIMO Yotube kanalu.

Sedam godina od objave zasad jedinog, ali vrlo hvaljenog, albuma Faustopojke te nakon šest godina glazbene hibernacije, Voland Le Mat vraća se svirci i publici. U sklopu MIMO projekta nastupa u triju (Momir Oljača aka Voland Le Mat – vokal i gitara, Robert Bagarić – klavijature, Velimir Grujić – električna gitara) te najavljuje svežanj novih faustopojki pa se, osim premijernom nastupu u ovom sastavu, možemo nadati i predstavljanju novih skladbi.

Mika Male je tročlani zagrebački bend kroz koji su od 2000. godine prošli brojni značajni članovi nezavisne scene predvođeni karizmatičnim Orlanom Tusom. Posebnost njihove glazbe leži u pomno razrađenim aranžmanima, poetičnim stihovima i velikoj senzibilnosti koja otvara srca onih koji ju čuju. Kako sami kažu, najviše vole svirati u tišini, savršenoj za njihove atmosferične glazbene međuigre. Mika Male su do sada objavili tri albuma; Bijelo (2006.), Vremenom (2010.) i Gdje se sastaju luđaci (2013.), a posljednja dva objavljena su za Dallas Records. Postavu benda čine Igor Bušljeta (bubnjevi), Majda Bojić (violina, glas) i Orlan Tus (glas, klavir, gitara).

MIMO predstavlja kvalitetnu, autentičnu i originalnu domaću glazbenu scenu koja uspješno prati europske trendove te potiče te podupire takvo glazbeno stvaralaštvo s ciljem povećanja njegove vidljivosti i kontinuiranog razvoja. Više o koncertu potražite na njihovim službenim stranicama i Facebooku.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 01.03.2016