FEKP19 | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

FEKP19

Europska prijestolnica kulture, Gradska knjižnica Rijeka i Festival europske kratke priče pokreću novu kategoriju natječaja za kratku priču za mlade autore i autorice.

ROK: 22.05.2019

Europska prijestolnica kulture, Gradska knjižnica Rijeka i Festival europske kratke priče (FEKP) pokreću novu kategoriju natječaja za kratku priču – FEKP19 za mlade autore i autorice, koji je objavljen na web stranici. FEKP19 namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola do 19 godina starosti, koji će svoje priče pripremiti u suradnji sa svojim učiteljima, profesorima i mentorima.

Na osamnaestome izdanju Festivala europske kratke priče, temom HOMO NARRANS istražit će se temeljna ljudska potreba za pričanjem. Uživamo li svi jednaka prava i mogućnosti da ispričamo svoju priču? Jesmo li kao pojedinci i društvo spremni čuti priče drugih? Postoje li zabranjene priče? Što su teme koje opsjedaju mlade? Koje su im forme bliske? FEKP19 želi čuti misli, snove, nadanja i fantazije mladih, u formi kratkih priča. Tema je "Trebaš čuti ovu priču", a žanr nije određen.

Na natječaj se mogu prijaviti autori/ce do 19 godina starosti, koji/e pišu na hrvatskom jeziku, a prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče, koje duljinom ne smiju prelaziti 6 000 znakova s razmacima. Ostale uvjete natječaja potražite na web stranici.

Natječaj je otvoren do 22. svibnja 2019. u 23.59 sati, nakon čega će žiri odabrati najbolje priče, koje očekuju i vrijedne nagrade sponzora

Tri prvonagrađene priče objavit će se na web stranici Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i portalu Gradske knjižnice Rijeka. Proglašenje najbolje priče bit će na Festivalu europske kratke priče u Rijeci, koji se održava 5. i 6. lipnja 2019. godine.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 29.04.2019