Feminizmi za početnice | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Feminizmi za početnice

Na još jednoj Prajdionici možete doznati zašto je Zagreb Pride queer-feministička organizacija i kako je LGBT pokret povezan s feminističkim pokretom.

30.03.2014 , Zagreb - net.kulturni klub mama
  • A
  • +
  • -

"Nije ti jasno zašto se u naslovu feminizmu obraćamo u množini? Misliš da je feminizam rat među spolovima ili međusobno natjecanje? Nemaš ništa protiv feminiskinja, ali…? Krajnje je vrijeme da pojasnimo da su feminizmi puno više i šire od predrasuda koje se uz njega vežu. Kroz povijesni presjek razvoja feminizma od zahtjeva za osnovnim ljudskim pravima do političkog pa i akademskog pravca, na još jednoj Prajdionici imate priliku doznati zašto je Zagreb Pride queer-feministička organizacija i kako je to LGBT pokret povezan s feminističkim pokretom, stoji u najavi nadolazeće Prajdionice.

Predavanje će na ovu temu u nedjelju, 30. ožujka u 19 sati, održati Paula Zore

Prajdionice, prajdov studij za početnike i početnice, ciklus je predavanja u organizaciji Zagreb Pridea kroz koje se imaš priliku upoznati s osnovama LGBT povijesti, aktivizma i queer-feminističke politike Zagreb Pridea. Kroz deset predavanja, Prajdionice se dotiču najvažnijih  i najaktualnijih tema LGBT pokreta poput spola i roda, queer teorije, trans-pitanja, LGBT povijesti, feminizma, klase itd.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 27.03.2014