Fešta od popravaka | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Fešta od popravaka

Zagrebački klub Booksa organizira veliku proslavu povodom završetka obnove prostora.

11.09.2015 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

Nakon što je početkom godine putem crowdfunding kampanje prikupila sredstva za novo ozvučenje, znak na pročelju i ugradnju klime, zagrebačka Booksa ljetnu je pauzu iskoristila za drugi dio obnove prostora. Poboljšali su rasvjetu, restaurirali dio namještaja, popravili stolariju, okrečili klub i obavili još niz manjih zahvata. U petak, 11. rujna, od 18 do 22 sata organiziraju proslavu završetka radova na koju pozivaju sve i najavljuju dobru zabavu koja će se događati u klubu, ali i izvan njega, u parku u Martićevoj. 

DJ kolektiv CFSN pobrinut će se za muziku, a svi koji dođu imat će priliku popraviti svoje kućne biblioteke jer će za donaciju od 10 kuna moći odabrati neki od naslova s Booksinih polica. "Nakon 10 godina rada i jako puno kulturnih događanja, zub vremena učinio je svoje. Nismo radili nikakve drastične promjene, više se radi o normalnom održavanju prostora, mi kažemo 'pofriškavanju'. Osim što izgleda ljepše, klub je sada i tehnički opremljeniji. Puno je ljudi sudjelovalo u ovoj našoj 'radnoj akciji', bilo da su donirali novac, usluge, savjete, vrijeme i svima im puno, puno hvala. Vjerujemo da će im sada svima u Booksi biti još ljepše i ugodnije", poručuju iz Bookse. 

Proslava je ujedno i najava početka nove sezone u klubu u sklopu koje će gostovati imena poput Jacquesa Rancièrea, Davida Albaharija, Andreasa Breitensteina, Davida Grossmana, Olge Tokarczuk i drugih, a sredinom listopada Booksa će u sklopu svog književnog festivala Revija malih književnosti zagrebačkoj publici po prvi puta predstaviti najbolje mlade pisce i spisateljice iz Estonije, Latvije i Litve.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 04.09.2015