Festival neobičnih obitelji | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Festival neobičnih obitelji

Otvoren je natječaj za prijavu predstave suvremenog cirkusa koja će biti izvedena na festivalu te prijavu predstava/performancea/ rojekata u nastajanju
za predstavljanje na pitch-sessionu.

ROK: 06.03.2020

Novopokrenuti festival suvremenog cirkusa "Festival neobičnih obitelji" poziva suvremene cirkuske umjetnike iz regije da se prijave na dva otvorena natječaja za sudjelovanje u prvoj ediciji festivala koja će se održati od 16. do 19. travnja 2020. godine.

Festival poziva na prijavu predstave suvremenog cirkusa koje su već dovršene, svoju premijeru će imati do travnja 2020. godine ili na samom Festivalu. Minimalno trajanje predstave je 30 minuta, a festival će podmiriti umjetničke honorare, putne troškove, troškove smještaja i prehrane i osigurati potrebnu opremu i tehničku ekipu za izvedbu predstave

Također, u suradnji s Deskom Kreativne Europe (pri Službi za Kreativnu Europu Ministarstva kulture Republike Hrvatske) Festival organizira pitch-session za predstavljanje predstava, performancea i projekata koji su u fazi nastajanja. Pitch-session je prilika za sve umjetnike/kolektiva da kroz desetminutne usmene prezentacije predstave svoje buduće produkcije i projekte te zatraže potporu koja im je potrebna – u obliku (ko)produkcije, rezidencije, distribucije, partnerstva, financijske potpore, podizanja vidljivosti i slično. 
 
Na pitch-sessionu sudjelovat će cirkuski producenti / distributeri / programatori iz Francuske, Španjolske, Srbije i Hrvatske što je dobra prilika za razvoj međunarodnih karijera, a po završetku pitch-sessiona predstavnici Deska predstavit će mogućnosti koje nudi različiti natječaji/pozivi Kreativne Europe (kao što su i-Portunus, projekti suradnje, projekti platformi i mreža itd.).
 
Prijave za sudjelovanje primaju se putem e-maila i obrasca do 6. ožujka 2020. u 16 sati
 
Više informacija o uvjetima natječaja potražite ovdje
 

 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 26.02.2020