Festival novog cirkusa | kulturpunkt

Najave Festival

<

Festival novog cirkusa

Ovogodišnje izdanje festivala predstavlja dva dueta, dvije večeri velikog varijetetskog kolektiva, hrvatski open stage te cjelovečernji maraton dokumentarnih filmova.

25.10.2011 - 30.10.2011 , Split - Razne lokacije

Zahvaljujući potpori Francuskoga instituta, sedmi Festival novog cirkusa otvara jedna od najznačajnijih francuskih novocirkuskih skupina. Les Colporteurs će u Zagrebačkom kazalištu mladih izvesti svoju najnoviju kreaciju Sur la route..., predstavu za dvoje plesača na žici. Na predstavu će se nadovezati večer Filmskog dokumaratona u Pogonu Jedinstvo, na kojem će biti prikazani neki od najnagrađivanijih dokumentarnih filmova o hodačima na žici, koji su proteklih godina pomeli priznate svjetske filmske festivale.

Room 100 (nekadašnji Positive Force), splitska skupina koja se na Festivalu novog cirkusa premijerno predstavila 2008. godine, u međuvremenu je postala najtraženije hrvatsko novocirkusko ime na europskim pozornicama. Ove će godine izvesti dugo očekivanu, finaliziranu predstavu C8H11NO2, u kojoj ekstremnim rječnikom tijela govore o shizofreniji u vlastitom obiteljskom okruženju.

Na opetovano traženje publike, festivalska kabaretska produkcija Red Room ponovno će Zagrebu dati dašak noćnog života svjetskih metropola. Hrvatski kabare sa zavidnim međunarodnim postavom mediji su već okarakterizirali kao vrhunsku zabavu i svjetsku poslasticu, a nova hrvatska gostovanja donose i nova cirkusko-burleskna iznenađenja. Festival će zatvoriti otvorena pozornica za hrvatske varijetetske točke u programu nazvanom Ringišpil.

Festival novog cirkusa financijski su podržali Grad Zagreb, Ministarstvo kulture, Turistička zajednica grada Zagreba i drugi partneri.

Informacije o programu festivala potražite ovdje, a ulaznice rezervirajte na ulaznice@cirkus.hr.

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 03.10.2011