Festival za filmofile i ljubitelje fantastike | kulturpunkt

Najave Festival

<

Festival za filmofile i ljubitelje fantastike

Od kultnih klasika do novijih naslova, posjetitelje Fantastic Zagreb Film Festivala očekuje sjajan izbor filmskih ostvarenja.

28.06.2018 - 08.07.2018 , Zagreb - Ljetno kino Tuškanac

U tijeku je osmo izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala koje na Ljetnoj pozornici Tuškanac i ove godine od 28. lipnja do 8. srpnja okuplja brojne filmofile i ljubitelje fantastike.

Prvi vikend-program donosi žanrovsko remek-djelo Noć Vještica (Halloween, 1978.), španjolsku napetu SF dramu Crna Kocka (Black Hollow Cage, 2017.), žestoki japanski triler Outrage Coda (2017.) te Mandy (2018.), nezaboravan filmski trip i crnohumorni akcijski horor s Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi.

U nastavku tjedna Fantastic Zagreb Film Festival vraća nas u prošlost s kultnim filmovima poput Invazija tjelokradica (Invasion Of The Body Snatchers, 1978.) – briljantnim Sf-om u režiji Philipa Kaufmana o prikrivenoj invaziji vanzemaljaca s legendarnim Donaldom Sutherlandom u glavnoj ulozi, Istjerivač đavola: Redateljeva verzija (The Exorcist: Director's Cut, 1973.) – remek-djelom Williama Friedkina o djevojčici opsjednutoj vragom i Stari Divlji zapad (Westworld, 1973.) – SF klasikom koji nas uvodi u svijet futurističkih zabavnih parkova za odrasle u kojima androidi služe za zabavu ljudima. Među novijima naslovima koji nas očekuju mogu se naći i drugi "fantastični" naslovi: Fareinheit 451, (2018.), Hladna koža (Cold Skin, 2017.), Ederli Rising (2018.), Qeda (2017.), a na zatvaranju Festivala publika će moći uživati u projekciji digitalne 4K kopije filmskog spektakla 2001: Odiseja u svemiru (2001: A Space Odyssey, 1968.) Stanleyja Kubrika.

Uz filmski program, Fantastic Zagreb donosi i jedinstvenu izložbu filmske čarolije – vizualno impresivnu i interaktivnu avanturu fatastične atmosfere – LUMINAR – talentiranog umjetnika, filmskog redatelja i majstora specijalnih efekata Paola Gentilinija, koja će biti otvorena do 12. srpnja u Tunelu Grič (ulaz je slobodan).

Prva i druga večer Festivala (28. i 29. lipnja) su otkazane zbog vremenskih neprilika, tako da je prva službena projekcija u subotu s filmom Noć Vještica (Halloween) s početkom u 21.15 sati. Za sve one koji su već kupili ulaznice, a nisu u mogućnosti doći na zamjenski termin projekcije, refundacija će biti omogućena na blagajni kina Europa. Raspored projekcija i više informacija o filmovima možete pronaći ovdje.

Cijena ulaznice za projekcije Fantastic Zagreb Film Festivala iznosi 29 kuna. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac i kina Europa na dane projekcija od 19 do 22 sata. Projekcije su dog friendly.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 29.06.2018