Festivalski miljenici na otvorenom | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Festivalski miljenici na otvorenom

U Ljetnom kinu Tuškanac prikazuje se izbor s posljednja dva izdanja Zagreb Film Festivala.

18.07.2016 - 23.07.2016 , Zagreb - Ljetno kino Tuškanac
  • A
  • +
  • -

Od ponedjeljka, 18. srpnja, do subote, 23. srpnja, u Ljetnom kinu Tuškanac gostuje Zagreb Film Festival: dok se iščekuje nadolazeće izdanje ZFF-a (koje će se održati od 12. do 20. studenog 2016.), prisjetit ćemo se ostvarenja prikazanih na prethodna dva festivalska izdanja, i to u jedinstvenom noćnom ambijentu ljetnog kina, u neposrednoj blizini šumovitog osvježenja Dubravkinog puta.

Program gostujućih ZFF-ovih filmova uključuje i lanjskog laureata, Oscarom nagrađenog Saulovog sina, a tu su i dirljivo tursko ostvarenje Mustang, ovjenčano Nagradom LUX i uspoređivano s kultnim Samoubojstvima nevinih Sofije Coppole, eksplozivan film o bandi mladih djevojaka iz pariških predgrađa (Cure), kao i film o zastrašujućem istinitom događaju koji je dio etopijske svakodnevice (Hrabra djevojka). Publika će moći uživati i u toplom i duhovitom ostvarenju Ovnovi, sjajnom primjerku sve popularnije i upečatljivije islandske kinematografije, koju ju The Guardian prozvao “Hollywoodom na sjeveru”. A ukoliko ljetne temperature postanu neizdržive, ledeno osvježenje donijet će crnohumorna drama Turist švedskog provokatora Rubena Östlunda - ova opako duhovita te brutalno inteligentna i originalna studija ljudske prirode prati naizgled savršenu četveročlanu švedsku obitelj na odmoru u snježnom planinskom okolišu francuskih Alpi.

Ulaznice po pojedinačnoj cijeni od 20 kuna možete nabaviti na blagajni kina Europa (Varšavska 3) ili na blagajni Ljetnog kina Tuškanac (sat vremena uoči početka projekcije). 

Detaljan raspored projekcija potražite ovdje.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 14.07.2016