Fikcija i gubitak | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Fikcija i gubitak

U Galeriji Kapelica u Ljubljani, u utorak, 25. siječnja, otvara se samostalna izložba interaktivnih instalacija splitske umjetnice Mirjane Batinić.

  • A
  • +
  • -

Fikcija i gubitak / Fikcija in izguba naziv je trinaeste samostalne izložbe splitske autorice Mirjane Batinić. Riječ je o, kako je istaknuto u popratnom materijalu izložbe, interaktivnoj audiovizualnoj instalaciji koja govori o iskrivljenoj percepciji, suptilnim slojevima življenja koje često ne primjećujemo, o odsutnosti ljudi koji su se u jednom trenutku nalazili na istom mjestu, ali u različitom vremenu, dekonstrukciji, strahu, emocijama i vjerovanjima. Izložba govori o onome što ostaje u praznoj galeriji, a jednako tako i onome što ostaje osobi kad se oslobodi znanja.

Mirjana Batinić je rođena 1977. godine u Splitu. Studira na poslijediplomskom studiju videa i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani. Diplomirala je 2003. na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Bavi se videom, novim medijima, zvukom, crtežom, fotografijom, web i grafičkim dizajnom.

U projektu sudjeluju Mirjana Batinić (autorica), Ida Hiršenfelder (savjetovanje, tekst kataloga), Robertina Šebjanič (savjetovanje, koordinacija), Zoran Obradović (programiranje, elektronika) i Stevan Simić (elektronika). Fikcija i gubitak je nastala u produkciji Ljudmile - ljubljanskog digitalnog laboratorija za medije i kulturu.

Izložba je otvorena do 4. veljače.

Izvor: Ljudmila.org
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 21.01.2011