Film i politička situacija | kulturpunkt

Najave Akcija

<

Film i politička situacija

Izložba Marka Vojnića Gina Ovaj grad je strani film bez titlova predstavlja šest novih grafika koje zrcale trenutnu društveno-političku situaciju u Puli.

10.07.2015 - 17.07.2015 , Pula - Zadruga Praksa
  • A
  • +
  • -

Izložbu Ovaj grad je strani film bez titlova će u petak, 10. srpnja, u 21 sat otvoriti razgovor Emila Jurcana s Markom Vojnićem Ginom u prostorijama zadruge Praksa na Danteovom trgu u Puli. 

"Izložba donosi šest novih grafika koje zrcale trenutnu društveno-političku situaciju u Puli, a inspirirane su filmskim citatima. Grafike zajedno čine grafičku mapu, tiskanu u 30 primjeraka tehnikom sitotiska u DIY tiskari zadruge Praksa, čija je cijena 1000 kuna, a na samom otvaranju će se nuditi po promotivnih 800 kuna", ističe se u najavi. 

Marko Vojnić Gin diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2007 godine, a potom 2008. godine upisuje poslijediplomski doktorski studij. Izlagao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, a djela mu se nalaze i po muzejskim zbirkama. Godine 2010. boravio je na rezidencijalnom programu Flux Factorya u New Yorku. Za svoj rad do sada je bio nagrađivan više puta. Samostalno izlaže od 2002. godine.

Izložba je otvorena do 17. srpnja. 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 09.07.2015