Film u susretu s cirkusom | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Film u susretu s cirkusom

Četrnaesta Cirkuska srijeda u Pogonu predstavlja program ESAV meets LIDO.

10.09.2014 , Zagreb - Pogon Mislavova

Nakon kolovoške stanke Cirkuska srijeda dolazi u najvećem obujmu ikad. Ne samo da ćemo prikazati četiri kratkometražna filma mladih francuskih autora, nego će se projekcije simultano odviti u čak četiri hrvatska grada – Zagrebu, Splitu, Zadru i Puli! Na rasporedu su filmovi nastali kroz suradnju dviju profesionalnih škola u francuskom Toulouseu – ESAV-a, gdje se školuju filmaši, te Lida, gdje se formiraju profesionalni akrobati, žongleri, trapezisti i drugi artisti.

Sveučilište ESAV jedno je od triju državnih audiovizualnih sveučilišta u Francuskoj, a bavi se isključivo igranim i dokumentarnim filmom. Zajedno s dobro poznatim školama l’École Louis-Lumière i Fémis u Parizu, naglasak stavlja na pronalaženje vlastitog stila svakog studenta, praktična predavanja i suradnju s ostalim umjetničkim sveučilištima i organizacijama.

Za ovu Cirkusku srijedu u Pogonu MISLAVOVA, 10. rujna u 20 sati, odabrani su radovi Vakker Verden (r. Mathilde Monti), La Crise Marron (r. Lorris Coulon), Je suis un HOMME (r. Youngkyu Park) i Déplacé (r. Anja Strelec). Rodom iz Varaždina, ESAV-ova studentica Anja Strelec i osobno će nazočiti zagrebačkom izdanju Cirkuske srijede.

Ulaz na Cirkusku srijedu tradicionalno je besplatan, a organizator je Mala performerska scena.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 05.09.2014