Filmovi Krste Papića | kulturpunkt

Najave Filmski ciklus

<

Filmovi Krste Papića

Program filmova jednog od najznačajnijih hrvatskih redatelja, Krste Papića, donosi jedinstvenu kombinaciju njegovih kratkometražnih dokumentarnih i dugometražnih igranih filmova.

22.11.2012 - 25.11.2012 , Rijeka - Art-kino Croatia
  • A
  • +
  • -

Program Hrvatski filmski autori - Krsto Papić započinje u četvrtak, 22. studenoga, kratkim dokumentarnim filmom Mala seoska priredba, svojevrsnim prikazom neobične priredbe, a nastavlja dugometražnim igranim filmom Predstava Hamleta u Mrduši Donjoj. Radnja je smještena u selu Mrduša Donja u dalmatinskom zaleđu gdje se organizira amaterska predstava Shakespeareova Hamleta. Odnosi u predstavi u začuđujućoj mjeri preklapaju se s onima Shakespeareovih likova.

Specijalni vlakovi prate gastarbajtere na putu u Njemačku i pritom suptilno razotkrivaju degradaciju koja ih očekuje. Svakodnevicu Dalmatinske zagore koja se mijenja onim što donose gastarbajteri povratnici gledamo u kratkom filmu Halo, München. Nek se čuje i naš glas prati zakonom zabranjene ilegalne radio stanice u kućnoj radinosti širom Hrvatskog zagorja i Podravine. Od dugometražnih naslova na programu su se našle i kontroverzne Lisice, Tajna Nikole Tesle s Orsonom Wellesom, te prvi hrvatski i jugoslavenski horor Izbavitelj

Ciklus filmova Krste Papića prikazuje se u Art-kinu Croatia od 22. do 25. studenoga, a ulaz je slobodan na program u cijelosti. Svečanom otvorenju nazočit će i redatelj Krsto Papić te filmski kritičar Boško Picula, a nakon filma održat će se druženje u atriju.

Više informacija potražite ovdje.

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 20.11.2012