Filmovi naših starih | kulturpunkt

Najave Filmski ciklus

<

Filmovi naših starih

U Art kinu Croatia počinje ciklus filmova koje su voljeli naši djedovi i bake.

07.12.2011 - 11.12.2011 , Rijeka - Art kino Croatia
  • A
  • +
  • -
Koji su to filmovi riječka će publika imati priliku vidjeti već od srijede, 7. prosinca u 20 sati kada je na rasporedu Anthony Quin kao Alexis Zorbu u filmu Grk Zorba.

Četvrtak je dan za Ljubav i modu koji igra u 18.20 sati. Nositelji glavnih uloga u ovom filmu su Beba Lončar, Miodrag Čkalja Petrović, ali i Gabi Novak te Ivo Robić. Film prati grupu studenata i studentica koji organiziraju modnu reviju za tvornicu odjeće Jugošik, a već se tada susreću s velikom kompetitivnošću modnog svijeta.

Jedan dan života, kod nas poznatiji pod naslovom Mama Huanita, film glumca i redatelja Emilia Fernándeza, romantičan je film bogat nezaboravnom meksičkom glazbom. U petak u 22 sata, prikazuje se film Mirni dani na Clichiju, adaptacija istoimenog romana Henryja Millera koji je čak svojedobno proglašen porno uratkom, danas je ipak dio filmskog kanona.

U subotu u 18 sati igra Sreća u torbi, crno-bijela komedija Radivoja Lole Đukića, dok u 20 sati možete pogledati klasik iz žanra horora - Frankensteina Jamesa Whalea iz 1931. godine. Ciklus završa komedijom-vesternom Na divlji zapad gdje briljiraju poznata braća Marx.

Ono što posebice obilježava ovaj program svakako jest žanrovska raznolikost, izvrsna gluma, prepoznatljiva filmska glazba, ali i kultni status odabranih filmskih naslova.

Ulaz je slobodan za sve umirovljenike i umirovljenice te članove i članice Filmskog kluba Art kina Croatia.

Više informacija možete naći ovdje.

 

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 06.12.2011