Filmovi u gostima | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Filmovi u gostima

U dva dana programa u kinu Tuškanac zagrebačkoj publici bit će prikazana dva premijerna cjelovečernja dokumentarna filma iz ovogodišnje selekcije DOKUarta.

17.10.2014 - 18.10.2014 , Zagreb - Kino Tuškanac

FOTO: Miquel Angel Pintanel Basset

  • A
  • +
  • -

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji bjelovarske Udruge za promicanje kulture DOKUart s Hrvatskim filmskim savezom i kinom Tuškanac, i zagrebačka publika može vidjeti premijerne dokumentarce u selekciji Rade Šešić, profesorice na Fakultetu za teoriju i povijest filma u Amsterdamu, suradnice festivala i ugledne selektorice mnogih svjetskih festivala dokumentarnoga filma.

U petak 17. listopada, u 19 sati,  na programu je hrvatska premijera dokumentarca danske autorice Berit Madsen Sepideh. Priča je to o mladoj Irankinji Sepideh koja želi postati astronaut te strastveno proučava svemir. Iako suočena s nastojanjima porodice da ju čvrsto zadrži na zemlji ona ipak kreće u borbu za ostvarenje snova.

Sljedeći dan, 18. listopada, u isto vrijeme na programu je premijerno prikazivanje filma Dancing in Jaffa, višestruko nagrađivane autorice Hille Medalie, nominirane za tri nagrade Emmy. Film govori o plesaču Pierreu Dulaineu koji u rodnoj Jaffi, gradu podijeljenu između Palestinaca i Izraelaca, uči izraelsku i palestinsku djecu zajedničkom plesu. Kroz tri dječje priče pratimo kako Pierre mijenja njihove živote preopterećene identitetom, segregacijom i rasnim predrasudama.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 17.10.2014