Filmska magija za zagrebačke osnovnoškolce | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Filmska magija za zagrebačke osnovnoškolce

Frooom! je kreativno-obrazovni program koji organizira umjetnička platforma Bacači Sjenki, unutar kojeg djeca uz igru otkrivaju što se sve događa prije, za vrijeme i nakon snimanja filma.

13.06.2016 - 08.07.2016 , Zagreb - Razne lokacije

Što su neposlušni kristali i kakve veze imaju s filmom, kako pogoditi čineći greške, koje su tajne animiranih filmova, kako prisiliti zrak da se ponaša kako ti želiš, zašto prizivamo kišu i kako ćemo natjerati bananu da pleše - odgovore na ova i brojna druga pitanja imaju mali FROOOM!ovci, polaznici FROOOM! filmskih radionica.

Već petu godinu FROOOM! filmske radionice čine dosadne stvari zabavnima, od nemogućeg čine moguće, a sve to postižu stručni mentori različitih umjetničkih profesija podučavajući zagrebačke osnovnoškolce tajnama filmske magije. Učeći o filmu, zagrebački mališani se druže sa svojim vršnjacima, stječu nova poznanstva, razvijaju svoje socijalne vještine, glume, pišu scenarije, savladavaju izazove suvremene tehnologije, rade na najnovijim audio-vizualnim tehnikama i postaju mali kreativni genijalci i genijalke.

Na radionicama djeca razvijaju talente i znanja koja će moći samostalno korsiti u novim filmskim izazovima te snimaju animirane, igrane i dokumentarne filmove koje FROOOM! mentori prijavljuju na domaće i strane filmske festivale. U vrevi kina EUROPA, u hladu Tuškanca i mističnom Rokovom perivoju igraju se, druže, snimaju, uče, i jedu ukusnu, zdravu hranu svaki radni dan od 8 do 16 sati. FROOOM! filmske radionice održavaju se u četiri termina, a svaki se tjedan simultano odvijaju početna, napredna i majstorska radionica. Prvi ciklus počinje 13. lipnja i traje do 17. lipnja, zatim slijede radionice od 20. do 24. lipnja, pa a od 27. lipnja do 1. srpnja i završavaju u tjednu od 4. srpnja do 8. srpnja.

Roditelji svoje buduće filmske meštre mogu prijaviti putem web stranice ili mailom. Za sva pitanja i/ili prijave nazovite 01 464 02 62 (Frooomovksa Galija), 091 5180 111 (mali od palube - Vedran), 098 1658 186 (kapetan – Boris). 

Cijena radionica za sudionike/ice koji se prijavljuju do 6. lipnja iznosi 680 kuna. Nakon toga cijena tjedne filmske radionice iznosi 780 kuna. Informacije o dodatnim popustima i pogodnostima, kao i detaljan program radionica, potražite na službenoj stranici FROOM!a.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 01.06.2016