Filmska radionica KKZ-a | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Filmska radionica KKZ-a

Kinoklub Zagreb povodom obilježavanja 90. godišnjice postojanja organizira radionicu "Nisam od jučer" u čijem je fokusu filmsko nasljeđe iz produkcije KKZ-a.

ROK: 29.06.2018

Kinoklub Zagreb  povodom obilježavanja 90 godina osnutka organizira radionicu "Nisam od jučer" u čijem je središtu filmsko nasljeđe iz produkcije KKZ-a. Radionica će poticati samostalan stvaralački i autorski rad kao refleksiju i hommage odabranim eksperimentalnim filmovima iz arhiva bogate klupske tradicije.

Radionica je besplatna i polaznik se postaje ispunjavanjem prijave. Prijave započinju 1. lipnja i traju do daljnjeg. U prijavi je obavezno navesti film i autora iz arhiva Kinokluba koji je polaznik odabrao za svoju stvaralačku inspiraciju, interpretaciju, hommage, dekonstrukciju ili nadgradnju. Svaki polaznik obavezuje se snimiti film. 

Ispunjene prijavnice šalju se mailom na ili poštom na adresu Trg žrtava fašizma 14.

Prva faza radionice ponudit će pregled kultnih filmova naših autora kao što su Pansini, Petek, Grlić, Gotovac, Ivančić, Knežević i drugi, te medija u kojima su stvarali i tema koje su istraživali u razdoblju od 1950-ih do kraja 1980-ih godina. Predavači na radionici bit će filmski teoretičari Mirna Belina i Nikica Gilić te filmski autori Ana Hušman i Vladislav Knežević. Predavanja će se održavati od 21 do 22:30 sati i otvorena su za sve zainteresirane. 

Predavači će tijekom svojih predavanja povezivati filmove iz bogate tradicije Kinokluba Zagreb sa sličnim filmovima ili trendovima iz Hrvatske, regije i šire. Cilj predavanja spomenutih predavača je kreativno interpretiranje sadržaja i forme filmova postavljajući ih u različite kontekste, osvještavajući tako polaznicima imaginarni prostor slobode stvaralaštva. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 06.06.2018