Filmske avanture za najmlađe | kulturpunkt

Najave Akcija

<

Filmske avanture za najmlađe

Međunarodni filmski festival za djecu KinoKino u svom trećem izdanju uz nova ostvarenja i filmske klasike, nudi i niz zanimljivih i edukativnih popratnih sadržaja.

14.02.2018 - 18.02.2018 , Zagreb - Kino Europa

KinoKino – Međunarodni filmski festival za djecu održava se po treći put od 14. do 18. veljače u kinu Europa. Petodnevno filmsko putovanje otvara znanstveno-fantastična komedija Svemirski kamp, švedski kino-hit kojeg kritičari već proglašavaju budućim klasikom, a premijeru ima upravo na KinoKino Festivalu. 

U osam dugometražnih filmova u natjecateljskom programu trećeg izdanja festivala izdvajaju se filmovi koji na različite načine tematiziraju dječju znatiželju i njihovu istraživačku strast. Od Francuske, Njemačke, Švedske, Cipra pa sve do Kolumbije, glavni junaci i junakinje istražuju i mijenjaju svijet. Filmove u utrci za festivalsku nagradu ocjenjivat će profesionalni i dječji žiri. 

Uz glavni program, ovogodišnje festivalsko izdanje donosi i program Klasici s gostima, u sklopu kojeg se prikazuje kultni francuski klasik Moj ujak te jedan od najpopularnijih dječjih filmova svih vremena, Karate Kid. Tu je i interaktivni program Svaki dan otkrivam s pet filmova kratkog metra namijenjenih uzrastu 7+ , nakon kojeg slijedi razgovor o emocijama. 

Kako bi djeci boravak u kinu prije i poslije projekcija bio ispunjen učenjem i zabavom, program KinoKino nudi niz popratnih sadržaja. Nakon svake projekcije s moderatorima (Maja Kovač, Mario Kovač, Vedran Senjanović, Sara Stanić, Iva Šulentić) mogu diskutirati o odgledanim filmovima, a imaju priliku uključiti se i u radioničke sadržaje. Osim već tradicionalne radionice Moja prva kritika, na kojoj najmlađi filmofili imaju priliku postati pisci i kritičari od formata, prvi put ove godine održava se radionica Stvaram videoigru čiji je cilj najmlađim polaznicima na vrlo jednostavan način prikazati način izrade videoigara kako bi po završetku radionice samostalno izradili jednostavnu igru. 

Raspored projekcija 3. KinoKino Festivala, prodaja ulaznica i prijava na radionice dostupni na službenoj stranici, gdje možete pratiti i sve novosti vezane za program i popratna događanja.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 08.02.2018