Filmske večeri: DORF | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Filmske večeri: DORF

DORF će u Močvari predstaviti nekoliko odličnih filmova, a najavljeni su razgovori s Ines Pletikos, Filipom Meštrovićem, Marinkom Marinkićem, Punčkama te Tonijem Šarićem.

21.11.2013 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

Festival DORF (Festival dokumentarnog rock filma) projekt je kojim je Udruga ljubitelja filma RARE započela povezivanje Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije s ostalim regionalnim udrugama i projektima kojima je cilj povezivanje i razmjena kulturnih informacija. Žanrovski definiran, obogaćen brojnim popratnim događanjima (izložbe slika, fotografija, plakata, radionice dokumentarnih filmova, promocije knjiga, koncerti), vrlo brzo je postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i susjednim državama. Omogućena je prezentacija ovog zanimljivog žanra, povećano medijsko praćenje produkcije daje podstrek i autorima i producentima da se iskoristi komercijalni i umjetnički potencijal žanra.

Gostovanja u drugim gradovima (ukupno 58) i zemljama (Srbija, Slovenija, BiH,Austrija, Češka, Njemačka, Makedonija) imala su brojnu posjećenost (ukupno cca. 45 000 ljudi pogledalo je filmove prikazane na DORFu) i zanimanje za ovu vrstu dokumentarne filmske umjetnosti je postalo sve veće.

DORF se ovom prilikom u Močvari predstavlja s nekoliko odličnih filmova, te razgovorom s Ines Pletikos (film o Sexi), Filipom Meštrovićem i Marinkom Marinkićem (autori filma o Punčkama), Punčkama te Tonijem Šarićem, direktorom i dobrim duhom DORF-a. A za kraj, šarmantne Punčke će nas počastiti svojim indie DJ setom.

Cjelovit raspored projekcija u četvrtak, 21. studenog, od 20 sati, provjerite ovdje. Ulaz je slobodan.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 11.11.2013