Filmski festival na biciklima | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Filmski festival na biciklima

Četvrti Sisački ekološki filmski festival održat će se od 1. do 5. lipnja i tom će prilikom, uz filmski program, uključiti mnoge kulturne i turističke ustanove Sisačko-moslavačke župa

  • A
  • +
  • -

Ovo je jedini putujući filmski festival, koji će u svom programu, osim filmskih projekcija, obuhvatiti ekološke radionice za djecu i mlade, te ekološke tribine i predstavljanje knjiga. Festivalski tim će na ekološko prihvatljivim prijevoznim sredstvima, biciklima, obići petnaestak mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji gdje će publici ruralnih i urbanih krajeva prikazati kratke ekološke filmove.

Osim edukativno-ekološkog karaktera, ovaj festival promovira zdravlje i ekološki turizam. Nakon prve, probne godine festivala publika je ovakav festival ocijenila neophodnim za ovu regiju koja je često sinonim za najzagađenije područje. Stoga, film, kao vizualni medij, uz ekološke kratke filmove iz cijelog svijeta poprima socio-edukativni aspekt i postaje moćno oružje za borbu protiv zagađenja koje nam prijeti.

Tijekom ovog putujućeg festivala, festivalski tim će s djecom i mladima raditi ekološke likovne, te filmske radionice, kako bi potaknuli publiku i korisnike ka razvijanju ekološke svijesti.

Ove godine SEFF odlazi u posjet Puli za vrijeme trajanja Pula film festivala, gdje će u suradnji sa Zelenom Istrom i Solarnim kinom iz Nizozemske biti prikazani s ovog eko festivala.

Izvor: SEFF


Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 26.05.2011