Filmski kraj ljeta | kulturpunkt

Najave Festival

<

Filmski kraj ljeta

U sklopu petog izdanja Star Film Festivala održavaju se brojne radionice, koncerti i projekcije filmova.

30.08.2018 - 01.09.2018 , Sisak - Razne lokacije

FOTO: SFF press

Od 30. kolovoza do 1. rujna u Sisku se održava peto izdanje Star Film Festivala, u sklopu kojeg će se održati brojne radionice, koncerti i projekcije filmova.

Riječ je o inicijativi članova Kino kluba Sisak i brojnih volontera kojima je želja bila da i njihov grad dobije vlastiti filmski festival. 

Na dan otvaranja festivala organiziran je prijevoz – vožnja brodom od Malog kaptola prema Starom gradu, gdje će Martina Sabljak i Darko Ružec posjetitelje dočekati izvodeći filmsku glazbu. Samom otvorenju Festivala pretvodit će otvorenje izložbe Transmedijalnost kadra – izbor iz filmskih ciklusa autorice Dore Hanžek. Program prvog dana zaokružit će projekcije natjecateljskih filmova te koncert Obradović – Tixier Dua.

Idućeg dana festival se seli u prostor Kazališta 21. Aktivnosti obuhvaćaju jutarnje razgibavanje u prirodi, radionicu snimanja iz zraka s Tomislavom Šebaljem, akustični jam session u vanjskom prostoru kazališta i radionicu slacklinea – hodanja po užetu. Posjetitelji će također imati priliku sudjelovati na radionici Glumačka priprema i koncentracija Gorana Grgića, nakon koje slijede projekcije. Drugi dan će zaključiti koncert benda Bang Bang.

Poslijednji dan festivala otvara prezentacija Mokri kolodij Miroslava Arbutine. Tijekom dana će biti organiziran još jedan jam session. Popodne će se održati javna rasprava Žene u filmu, a nešto kasnije posjetitelji će moći prisustvovati filmskom kvizu općeg znanja KOZa koji će voditi Goran Vugrinec. Slijede preostale projekcije i proglašenje pobjednika festivala. Večer će završiti koncertom grupe 4Head i gosta iznenađenja.

Svi posjetitelji Festivala ostvaruju pravo na 40% popusta prilikom kupovine povratne karte za Sisak HŽ putničkim prijevozom, iz bilo kojeg dijela Hrvatske. Osim broda kojim je moguće doći do Starog grada, organiziran je i autobus s mjestom polazišta autobusne stanice kod robne kuće Nama.  

Posjetitelji u potrazi za smještajem mogu se obratiti festivalskom uredu za goste, koji će im osigurati smještaj u Sisku po sponzorskim cijenama. 

Detaljnije informacije o programu dostupne su na internetskoj stranici Festivala. 

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 08.08.2018