Filmski pogled u etnografiju i antropologiju | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Filmski pogled u etnografiju i antropologiju

Međunarodni festival etnografskog filma ETNOFILm održat će se po treći put u Rovinju, od 8. do 10. travnja, u organizaciji Etnografskog muzeja Istre.

  • A
  • +
  • -
ETNOFILm domaćoj publici predstavlja recentne etnografske filmove svjetske produkcije i potiče diskusiju oko relevantnih vizualno-antropoloških tema. Festival promovira međukulturnu toleranciju, proučavanje i razumijevanje kultura te dokumentaciju nematerijalne baštine. 

U protekla dva izdanja ETNOFILm je u natjecateljskom dijelu programa predstavio preko četrdeset filmova iz cijelog svijeta, a ove godine zaprimljen je rekordni broj filmova - njih čak 101. U natjecateljskom dijelu programa ove godine prikazat će se odabranih 26, a selektorica programa je Sanja Puljar D'Alessio

Nenatjecateljski dio programa osmišljen je u suradnji s Margaret Mead Film and Video Festivalom iz New Yorka, najstarijim američkim festivalom dokumentarnog i etnografskog filma. Direktorica njujorškog festivala Ariella Ben-Dov ove će godine biti i predsjednica žirija rovinjskog festivala. 

Novina ovogodišnjeg festivalskog izdanja je integralna radionica vizualne antropologije i montaže filma pod vodstvom danskog vizualnog antropologa Christiana Suhra Nielsena. U popratnom programu festivala održat će se koncert Damira Imamovića, poznatog sarajevskog glazbenika koji na suvremen, žanrovski hibridan način reinterpretira tradicionalni sevdah te izložba fotografija Domagoja Blaževića

Festival će se održati u rovinjskom Multimedijalnom centru, a sve projekcije su besplatne. Dodatne informacije možete potražiti na službenoj stranici festivala. 
 
Izvor: ETNOFILM / Foto: Michele Trentini, Cheyenne, 30 godina 
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 09.03.2011