Financiranje javnih potreba u kulturi | kulturpunkt

Vijesti Kulturne politike

<

Financiranje javnih potreba u kulturi

Ministarstvo kulture u sklopu redovite dokumentacijsko-analitičke djelatnosti provodi istraživanje o financiranju javnih potreba u kulturi županija, gradova i općina.

  • A
  • +
  • -

Svrha istraživanja jest dobiti ažurne i usporedive podatke o cjelini javnog financiranja kulture u Republici Hrvatskoj za potrebe odlučivanja o državnom programu javnih potreba u kulturi te donošenja nove nacionalne strategije kulturnog razvitka. "U kontekstu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji", ističu u Ministarstvu, "istraživanje treba poslužiti i kao važan prilog usklađivanju financijskih pokazatelja hrvatske s europskom kulturnom statistikom".

Traženi podaci i prilozi bit će obrađeni zajedno s podacima Ministarstva kulture odnosno financiranja javnih potreba u kulturi na državnoj razini, a radi uspostavljanja informacijskog sustava, odnosno baze podataka nacionalnog registra javnokulturnih potreba na državnoj i lokalnoj razini.

Tekst poziva upućen upravnim tijelima nadležnim za kulturu hrvatskih županija, gradova i općina i pripadajući upitnik dostupni su na stranicama Ministarstva.

Izvor: MK

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 12.04.2012

VEZANE VIJESTI

Tko nadzire nadzirače?

Piše: Vatroslav Miloš

Kao i prijašnjih godina, u potpunosti je jasno da su procedura, kriteriji i transparentnost nepoznanice u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport.

Korekcije

Održan je sastanak sa zamjenikom pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Tedijem Lušetićem, te predstavnicima Sektora za kulturu.

Očitovanje, očitovanje, očitovanje

Inicijativa elektroničkih publikacija iz područja kulture i civilnog društva uputila je otvoreno pismo zagrebačkom Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i spor