First Films First | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

First Films First

Cilj programa Goethe-Instituta jest pomoći mladim filmskim redateljima_cama u pripremi prvog dugometražnog igranog filma.

ROK: 01.03.2021
  • A
  • +
  • -

First Films First je intenzivni edukacijski program za mlade redatelje_ice iz Jugoistočne Europe koji je Goethe-Institut pokrenuo 2016. godine. Radi se o inovativanom programu stručnog usavršavanja, čiji je cilj mladim filmskim stvarateljima_cama iz Jugoistočne Europe pomoći u pripremanju prvog dugometražnog igranog filma. U programu će besplatno sudjelovati osmero mladih redatelja_ica.

First Films First sastoji se od četiri modula koji se realiziraju u periodu od godinu dana, a sudionici_e će sa svojim prvim dugometražnim igranim filmom u tom razdoblju proći kroz sve faze razvoja filmskog projekta. U fokusu su pritom teme i zadaci poput rada na scenariju, razvoja karakterističnog vizualnog filmskog stila, rada s glumicama i glumcima, produkcije i pitchinga debitantskog dugometražnog filma. Mentori su vodeći europski stručnjaci i filmaši. Svaki modul održava se tijekom jednog od vodećih filmskih festivala u Jugoistočnoj Europi: na Transilvania International Film Festivalu u Cluju (Rumunjska), Manaki Brothers Film Festivalu u Bitoli (Makedonija), Festivalu autorskog filma u Beogradu (Srbija) i Sofia International Film Festivalu (Bulgarska).

Ovisno o pandemiji, moguće je da se moduli odvijaju u online formatu. Program je besplatan za odabrane polaznike. Sve informacije o postupku prijave možete pronaći ovdje. Rok za prijavu je 1. ožujak.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 11.02.2021