FleshDance | kulturpunkt

Najave Predstava

<

FleshDance

Jedna od najpopularniji plesnih predstava skupine BADco. vraća se u Zagreb s tri izvedbe u djelomično izmjenjenoj izvođačkoj postavi.

17.05.2013 - 19.05.2013 , Zagreb - Gliptoteka HAZU
  • A
  • +
  • -

Predstava u kojoj se rimuju erotizam i pobuna, nastala je kao koreografsko istraživanje granica između tijela i okoliša, pogleda i dodira, puti i mesa. FleshDance nije samo predstava koja se gleda nego i predstava koja očijuka.

"Istraživanje prostora nužno počinje kao taktilno ispitivanje ili misaono ispipavanje. U koreografiji FleshDance taktilne kvalitete plošnog prostora puti ne diktiraju pokret, naprotiv pokret diktira nastanak površina i njihove kvalitete. Put (flesh) nije granica između tijela i izvanjske materijalnosti, ona je haptička površina koja određuje kretanje svojim svojstvom da opipom vidi, bez pogleda žudi, rastvori se u trenutku osjeta i trpnje. Žudnja puti nije usmjerena prema drugome, već jednostavno prema izvanjskome. Izlaganjem puti u sustavu ekonomije razmjene pogleda izvođači publici komuniciraju put kao materijalnost egzistencije. Izvijena životinjska tijela gube pod nogama tlo koje stalno mijenja smjer. Šape, krila, kliješta, utilitarni dlanovi, imobilizirani udovi, tijela koja opipavaju granične plohe prostora. Radost puti nije njezina žudnja niti mogućnost njezina ostvarenja, ona postoji kao bujanje erogenih zona i nivoa intenziteta na površini koju tvori. Žudnja puti, nefunkcionalni dlanovi koji se nude, skrivaju, opipavaju, oko koje kuša prostor pred sobom", napisala je o predstavi Ivana Ivković.

FleshDance izvode Ana Kreitmeyer, Nikolina Pristaš i Zrinka Užbinec, a dramaturgiju potpisuju Ivana Ivković i Goran Sergej Pristaš.

Izvedbe u Gliptoteci HAZU najavljene su za 17, 18. i 19. svibnja u 20 sati. Ulaznice možete kupiti i preko sustava entrio.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 13.05.2013