Fokus:mladi | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Fokus:mladi

Studij o mladima za mlade, neformalni obrazovni program Mreže mladih Hrvatske, najavio je četvrto izdnje svog biltena.

  • A
  • +
  • -

U ovogodišnji Studij o mladima za mlade, uključilo se petnaest polaznika i polaznica iz različitih društvenih i interesnih područja. Kroz raznovrsne oblike edukacije, širok problemski spektar i brojne predavače i predavačice, polaznici su se kroz ovaj program educirali o aktivizmu mladih. 

Kako kažu organizatori, cilj projekta jest izgraditi sposobnost prepoznavanja, analize i artikulacije potreba i problema mladih uz zagovaranje održivih rješenja te potaknuti kritičko promišljanje pojedinih metoda, tehnika i mogućnosti djelovanja u zajednici i utjecati na razvoj politike za mlade i pozitivne društvene promjene. 

Jedan od plodova sudjelovanja aktivista u programu Studija o mladima za mlade, je i bilten naslova Fokus:mladi. Ova publikacija, u svom četvrtom broju donosi analize i kritičke osvrte mladih autora o političkom i građanskom obrazovanju, radu s mladima u zajednici te korisne tekstove o sudjelovanju mladih u procesima odlučivanja. 

Na promociji, koja  je zakazana za 13. siječnja u zagrebačkoj Booksi, bit će predstavljen rad Studija te njegovi ciljevi i rezultati. Ovom prilikom moći ćete čuti i same polaznike ovog edukacijskog programa, kao i njegove voditelje iz Mreže mladih Hrvatske Eminu Bužinkić, Moniku Rajković i Domagoja Morića.  

Izvor: MMH 
Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 09.01.2012