Fond za pomoć hrvatskim vizualnim umjetnicima | kulturpunkt

Natječaji Potpora

<

Fond za pomoć hrvatskim vizualnim umjetnicima

Za potporu se mogu prijaviti svi umjetnici/e koji mogu dokazati gubitke u prihodima zbog kriza izazvanih koronavirusom i/ili potresima.

ROK: 25.07.2021
  • A
  • +
  • -

Institut za suvremenu umjetnost iz Zagreba, uz potporu Heathocte Art Foundation / FACE Croatia program i Trust for Mutual Understanding iz New Yorka prikupio je sredstva namijenjena za pomoć hrvatskim likovnim umjetnicima kojima je zbog posebnih okolnosti onemogućen redoviti rad, oštećen im je životni ili radni prostor i otežani su im ili onemogućeni uobičajeni prihodi. 

Kriza izazvana korona virusom koja ima globalne dosege i umjetnicima u Hrvatskoj je otežala, a često i onemogućila redoviti rad. Uz globalnu pandemiju, Hrvatsku su pogodila dva razorna i niz snažnih potresa koji su stvorili materijalnu štetu, oštetili stambene i radne prostore, opremu za rad i umjetnička djela.

Prijaviti se mogu likovni umjetnice u umjetnici iz cijele Hrvatske, a prioritet će imati umjetnice i umjetnici iz potresom pogođenih područja.

Na poziv se mogu prijaviti svi vizualni umjetnici u Hrvatskoj, bez obzira na status i članstvo u HZSU, kojima je primarni izvor financiranja rad u likovnim strukama, i koji mogu dokazati gubitke u prihodima zbog kriza izazvanih koronavirusom i/ili potresima.

O izboru potpora odlučivat će tročlana komisija, a iznos svih potpora bit će jednak.

Više informacija i upute za prijavitelje potražite ovdje.

Poziv je otvoren do 15. srpnja, a odluka o dodjeli potpora bit će objavljena prvog kolovoza. 

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 28.06.2021