Foodjob – Frequencies under the tounge | kulturpunkt

Najave Performans

<

Foodjob – Frequencies under the tounge

Galerija Močvara predstavlja zvučno-kulinarski performans talijanskog dizajnera zvuka Enrica Ascolija uz profesionalnu kulinarsku asistenciju Maria Bobanovića.

01.06.2013 , Zagreb - Pogon Jedinstvo
  • A
  • +
  • -

Prvoga dana lipnja "pupoljci će procvasti i slušni živci zaplesati" u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo "uz hedonističke gastro vode sljubljene sa suvremenim soundom". 

Performans Foodjob – Frequencies under the tounge, prvi put izveden 2010. godine na festivalu Interferenze u Bisacciji, Galeriju Močvaru će pretvoriti u zavodljivi ambijent u kojem možete njušiti, kušati, gledati i slušati melodično kulinarstvo talijansko-hrvatskog porijekla. Generiranje zvuka u stvarnom vremenu tijekom kuhanja postiže se panoramskim snimanjem i piezo mikrofonima koji prenose rezonance nastale tijekom pripreme hrane. Nakon performerske delicije Enrica Ascolija uz profesionalnu kulinarsku asistenciju Maria Bobanovića, moći ćete se počastiti i gastronomskom kroz degustaciju jedinstvenih jestivih kreacija nastalih pred vašim očima i ušima.

Enrico Ascoli talijanski je dizajner zvuka, glazbeni producent i psiholog koji eksperimentira sa zvukom u području live performansa i sound arta, ali i u području marketinga, kazališne umjetnosti i kognitivnih istraživanja. Enrico je profesor glazbene psihologije i dizajna zvuka na Europskom institutu za dizajn (IED) u Milanu i profesor animacije na Centru za kognitivne znanosti (CSC) u Torinu. Dobitnik je brojnih nagrada za dizajn zvuka na poznatim svjetskim festivalima animacije te je svojim radovima sudjelovao na Praškom Bijenalu, Stream i E-ArtQuake festivalima, manifestaciji Art Basel te projektima institucija poput Rijksakademie u Amsterdamu i Royal College of Arts u Londonu.

Performans Foodjob – Frequencies under the tounge u Pogonu Jedinstvo bit će izveden 1. lipnja u 20 sati, a ulaz je besplatan.

 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 27.05.2013