Fragmenti mogućeg svijeta | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Fragmenti mogućeg svijeta

Fotografije, diapozitivi i objekti prikazani na izložbi Marka Tadića Dužnost dokumentiranja ilustriraju konflikt između osobne memorije i političke povijesti.

13.11.2017 - 01.12.2017 , Zagreb - Galerija SPOT

U ponedjeljak, 13. studenog u 19 sati u Galeriji Spot otvorenje je izložbe Marka Tadića Dužnost dokumentiranja, te razgovor s umjetnikom. 

"Materijali s kojima radim su krhotine. U našem dijelu svijeta određene su ideje uklanjane i poništavane nakon velikih društveno-političkih promjena. Može se ustvrditi da su eliminirane drugim činjenicama i događajima, zamijenjene novim vrijednostima, sustavima i značenjima. Ovi radovi ilustriraju konflikt između osobne memorije i političke povijesti. Fotografije, diapozitivi i objekti ilustriraju fragmente mogućeg svijeta. Makete su ovdje kako bi nam omogućile zauzimanje pozicije mislioca, stvaratelja; fenomenološki korak unatrag za bolje razumijevanje stvari. U ovom su trenutku oni jednostavni, pristupačni i mobilni; evociraju kombinaciju rada i igre. Ovo je strategija za demonumentalizaciju ideja i sistema", piše autor.

Izložba je otvorena do 1. prosinca 2017.

Tijekom trajanja izložbe održat će se čitalačka grupa i panel diskusija. 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 10.11.2017