Frank Westerman u Booksi | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Frank Westerman u Booksi

U Booksi će gostovati nizozemski istraživački novinar i publicist te će tom prilikom predstaviti svoju najnoviju knjigu Lipicanci, Mendelov pothvat.

04.04.2014 , Zagreb - Booksa

FOTO: Bas Ernst

  • A
  • +
  • -

Povod razgovoru s Frankom Westermanom, jednim od najboljih svjetskih non-fiction pisaca, objavljivanje je njegove nove knjige Lipicanci, Mendelov pothvat u izdanju izdavačke kuće Durieux. Njegov životopis upućuje na zaključak da ima zanimljiv odnos s istočnim dijelom Europe i Balkanom. Naime, kao ratni dopisnik boravio je tijekom devedesetih na Balkanu, obišavši sve države nastale raspadom Jugoslavije, a bio je stacioniran u Beogradu.

Iskustvo rata na ovim prostorima rezultiralo je dvjema knjigama o Srebrenici koje su uzburkale nizozemsku i svjetsku javnost, Most nad Tarom i Najmračniji scenarijU najnovijoj knjizi autor pripovijeda (ne)poznate dijelove povijesti kroz četiri generacije lipicanaca, dotičući se "osjetljivih" tema poput eugenike te se s brojnim znanstvenicima i laicima kreće u beskrajnom vrtlogu pitanja određuju li okolina ili geni rasna obilježja životinja kao i ponašanje samog čovjeka.

Razgovor bit će održan u petak 4. travnja u književnom klubu Booksa, a razgovor će voditi Nenad Popović i prevoditeljica Maja Weikert Lozica

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 03.04.2014