free_art_-_source | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

free_art_-_source

Otvoren je poziv na sudjelovanje u produkcijskom programu skupne meta-izložbe s tematikom računalnih jezika kao temeljem recentne novomedijske umjetnosti.

ROK: 03.12.2019

Format C, Galerije VN, Hacklab01 (AKC) i Galerija VN pozivaju na sudjelovanje u produkcijskom programu izložbe "free_art_-_source", skupne meta-izložbe s tematikom računalnih jezika kao temeljem recentne novomedijske umjetnosti u području slobodne kulture. Izložbeni postav ovom prilikom (u svojem četvrtom, a prvom zagrebačkom izdanju) predstavlja djela autora/ica|umjetnika/ica koji/e kao gradbeni element svojega djelovanja - koriste konceptualni, logički, semantički i aktivirajući potencijal digitalnih lingua franca - programskih, skriptnih i označnih jezika.

Izložbenom programu priključen je tematski produkcijski program edukativne prirode i besplatnog pristupa, ostvaren u suradnji Galerije VN, umjetničke organizacije Format C te projekta Hacklab01 (AKC). Cilj komplementarnog programa je lokalnim umjetnicima/cama ponuditi priliku za integraciju njihovih multimedijskih djela s recentnim novomedijskim slobodnim (i besplatnim) alatima i time stvoriti nova djela koja će biti naknadno uključena u digitalnu inačicu izložbenog "free_art_-_source" postava.

Za sudjelovanje nije potrebno predznanje računalnih jezika, no potrebno je aplicirati vrlo kratkom narativnom biografijom, kratkim opisom motivacije i (opcionalno) prijedlogom vlastitih djela za rad na radionicama.

Rezultati produkcije bit će naknadno objavljeni u okviru skupne publikacije "free_art_-_source" koja će biti javno dostupna pod permisivnom licencom.

Sudjelovanje je potpuno besplatno i namijenjeno svima zainteresiranima za novomedijsko stvaralaštvo, a posebice lokalno i regionalno aktivnim umjetnicima/cama zainteresiranima za stvaranje novomedijskog generativnog i/ili reinterpretativnog djela.

Svi subotnji masterclass-ovi realiziraju se u prostoru projekta hacklab01.org, pri AKC Medika (Pierottijeva 11, Zagreb, RH), a radionice srijedom odvijaju se u prostoru Galerije VN (Ilica 163a, Zagreb, RH).

Uz aplikaciju obvezno je dostaviti svoju kratku biografiju, vrlo kratak opis motivacije te (opcionalno) primjer vlastitih djela i/ili ideja a koji će činiti osnovu za rad na radionicama.

Radionice se odvijaju od 20. studenog do 4. prosinca i svaka ima svoje propozicije, čije detalje potražite ovdje.

Upite i aplikacije šaljite na mail

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 22.11.2019