Freud na Facebooku | kulturpunkt

Najave Promocija

<

Freud na Facebooku

Goranovo proljeće poziva na promociju knjige pjesama Davora Ivankovca, objavljene u okviru nagrade Goran za mlade pjesnike koju je autor osvojio prošle godine.

15.05.2013 , Zagreb - Café U dvorištu
  • A
  • +
  • -

"Kao što psihoanaliza, ako je vjerovati na riječ pjesniku, još nije rekla svoju posljednju, isto je i s poezijom barem kada je riječ o autoru koji je ekvilibrijskom umješnošću spojio ulicu i knjigu, jezik svoj svagdašnji s kruhom našim svagdašnjim, šinobus s trainspottingom, bicikl sa starkama", zapisao je Milan Maćešić o knjizi Freud na Facebooku u Zarezu.

Davor Ivankovac rođen je u Vinkovcima 7. veljače 1984. gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. Studira na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Poezija mu je objavljivana u Temi, Hrašću, Književnoj reviji, Quorumu, Zarezu, gdje objavljuje i kritike i eseje. Objavio je knjige pjesama: Rezanje magle (2012; nagrada na 22. pjesničkim susretima u Drenovcima 2011, Nagrada Josip i Ivan Kozarac 2012) te Freud na Facebooku (2012; nagrada Goran za mlade pjesnike 2012). Živi u šinobusu Vinkovci-Nuštar, Nuštar-Vinkovci. Također i na biciklu.

Promocija će se održati u srijedu, 15. svibnja u 19 sati, u Caféu u Dvorištu, Žerjavićeva 7/2. Knjigu će predstaviti Davor Ivankovac, Slađan Lipovec i Branislav Oblučar, a prisutnima će se obratiti i Ivica Prtenjača, predsjednik Goranovog proljeća.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 13.05.2013