FUSE - Film Under Severe Experiment 2020. | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

FUSE - Film Under Severe Experiment 2020.

Na karlovački festival mogu se prijaviti autori/ce između 18 i 29 godina s kratkometražnim eksperimentalnim filmskim radovima.

ROK: 15.02.2020

FUSE festival  - Film Under Severe Experiment međunarodni je festival igranoeksperimentalnog filma. FUSE je nastavak dugogodišnjeg rada Kinokluba Karlovac koji je filmsku festivalsku scenu razvijao uz Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival, namijenjen srednjoškolcima, kao i putem brojnih radionica, edukacija i drugih manifestacija.

"Autore se ne želi ograničiti filmskim rodom, već potaknuti na eksperimentiranje i promišljanje pri stvaranju. Takozvani hibridni filmovi već dulje vrijeme okupiraju pažnju gledatelja i autora, a ovaj festival želi prezentirati radove koji su uspješni primjeri filmskog eksperimenta", stoji u tekstu natječaja.

Uz natjecateljski program, važan dio festivala jest popratni program namijenjen široj publici. Tako će u vrijeme trajanja festivala biti održan edukativni i radionički program, večernja filmska projekcija, izložba, okrugli stol, te večernji glazbeni program. Treće izdanje festivala održat će se između 14. i 16. svibnja.

Prijave su otvorene autorima i autoricama između 18 do 29 godina, a filmovi trebaju biti kratkometražni (u trajanju do 20 minuta). Za sudjelovanje se možete prijaviti putem online prijavnice najkasnije do 15. veljače.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 13.01.2020