Galerija kao produkcijska pozornica | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Galerija kao produkcijska pozornica

U okviru Otvorenog studija GMK umjetnički dvojac Žižić/Kožul revidira materijale izlagane unazad pet godina, posebno se fokusirajući na temu turizma.

28.01.2019 , Zagreb - Galerija Miroslav Kraljević
  • A
  • +
  • -

Od sredine siječnja u Otvorenom studiju Galerije Miroslav Kraljević gostuje umjetnički dvojac Žižić/Kožul, a posjetiti ih se može u ponedjeljak, 28. siječnja od 20 sati.   

Žižić i Kožul kao dvojac djeluju od 2013. godine, a u svojem radu kontinuirano ispituju diskrepanciju između društveno-ekonomske stvarnosti i visoko estetizirane reprezentacije iste. Vodeći se različitim aproprijacijskim strategijama usmjereni su na manipulacije proizvoda i slike koje na tržište plasira marketinška industrija te ispitivanje uloge umjetnika u tom procesu. 

U okviru Otvorenog studija u GMK dvojac će revidirati materijale prikupljene i izlagane unazad pet godina posebno se fokusirajući na temu turizma i procesa kreiranja turističkog proizvoda. Galerija tako funkcionira  kao produkcijska pozornica, a Otvoreni studio "kao ciklički proces, gotovo koreografirani performans tijekom kojeg recikliranjem starih, dodavanjem novih ili oduzimanjem suvišnih elemenata u pravilnim vremenskim intervalima stvaramo izložbu˝, navode umjetnici. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 28.01.2019