Galerija Varuna + Tajči Čekada | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Galerija Varuna + Tajči Čekada

Izložbom Tajči Čekade, u Rijeci će biti otvorena nova galerija za suvremenu umjetnost Varuna.

07.01.2012 - 21.01.2012 , Rijeka - Galerija Veprinac
  • A
  • +
  • -

Nova riječka galerija Varuna, koja djeluje u skopu istoimene udruge, bit će svečano otvorena 7. siječnja u 20 sati izložbom i performansom Post mortem high fashion umjetnice Tajči Čekada. Izložbu će otvoriti povjesničar umjetnosti i viši kustos Branko Cerovac, koji je također i autor popratnog teksta kataloga. Izložba se  sastoji od ambijentalne instalacije, serije fotografija i video dokumentacije performansa kojeg je autorica  izvela u prostoru Povijesno-pomorskog muzeja grada Rijeke u prosincu 2011. Izložba ostaje otvorena do 21. siječnja. 

Autorsku video pozivnicu na izložbu Post mortem high fashion možete pogledati ovdje

Udruga Varuna je osnovana s ciljem promicanja suvremene umjetnosti  te uključenosti lokalne zajednice u oživljavanje stare jezgre Veprinca. Udruga ima u planu otvaranje po jedne izložbe svakih mjesec dana. Potvrđeni izlagači su mladi, perspektivni i priznati umjetnici kao što su Ivo Matošić, Saša Jantolek, Fiko Saliji, Iva Pevalek, Željko Kranjčević Winter, Elda Čekada Damir Čargonja Čarli. Adresa nove galerije je Stari grad 6. 

Tajči Čekada rođena je 1979. godine u Rijeci. Diplomirala je 2003. godine na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji. Godine 2004. diplomirala je na talijanskoj školi mode i dizajna Callegari te stekla zvanje modnog stilista s marketingom. Na istoj školi završila je smjer modelizam visoke mode te diplomirala 2007. godine.U suradnji s tvrtkom MMC, 2006. godine u Rijeci pokreće ciklus modnih manifestacija pod nazivom Modne novosti koje su se bavile prezentacijom avangardnih modnih dizajnera. Realizirala je jedanaest samostalnih modnih revija, sedam samostalnih izložbi te sudjelovala na  velikom broju skupnih revija, izložbi i performansa u galerijama i muzejima Rijeke, Osijeka, Zagreba, Splita, Sarajeva, Stuttgarta, Beograda, Berlina i Pariza.

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 06.01.2012