Galerij@ZABA | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Galerij@ZABA

Zagrebačka banka raspisala natječaj za izlaganje radova mladih umjetnika: slike, skulpture, grafike i fotografije u poslovnicama Banke.

01.06.2011 - 30.06.2011
  • A
  • +
  • -

S ciljem daljnjeg podupiranja mladih neafirmiranih umjetnika te unaprjeđenja nacionalne likovne umjetnosti i vizualne kulture, Zagrebačka banka raspisala je Natječaj za izlaganje umjetničkih radova mladih umjetnika i umjetnica u poslovnicama Banke pod nazivom Galerij@Zaba.

Natječaj za izložbu Galerij@Zaba je otvoren za sve mlade umjetnike u dobi do 35 godina starosti. Do 30. lipnja ove godine mladi umjetnici mogu prijavljivati slike, skulpture, grafike i fotografije, bez obzira na tematiku umjetničkog djela, a svaki umjetnik može prijaviti maksimalno pet radova.

S ciljem promicanja umjetničkog stvaranja i daljnjeg unapređenja vizualne kulture, Zagrebačka banka nastavlja s potporom mladim umjetnicima, onima kojima je ona i najpotrebnija kako bi stasali u velika imena koja će jednoga dana postati dijelom nacionalne baštine. Banka želi pružiti dobre temelje za uzlet mlade kreativne energije, te dati potporu razvoju novijega likovnoga stvaralaštva. Kao poticaj tom nastojanju, za ostvarivanje najboljih rezultata, Zagrebačka banka odlučila je organizirati natječaj za mlade umjetnike, kako bi im pomogla u njihovim prvim koracima i dala prigodu i priliku izlaganja i pokazivanja svojih umjetničkih dosega javnosti.

Ocjenjivačka komisija imena pobjednika objavit će krajem srpnja 2011, a dva odabrana umjetnika, odnosno umjetnice dobit će mogućnost svoja djela predstaviti na samostalnoj izložbi umjetničkih radova u poslovnicama Zagrebačke banke.

Dodatne informacije i pristupnica za Natječaj potražite ovdje.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 01.06.2011