Garage Japan punk gig | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Garage Japan punk gig

Kada ste zadnji put iz prvog reda promatrali eksploziju atomske bombe? Surfali na tsunamiju? Vozili se motorom kroz meteorsku kišu?

03.07.2011 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

Upravo takvo iskustvo priuštit će vam japanski rock'n'roll izvozni proizvod broj jedan –  tokijski bend Guitar wolf. Trojica r'n'r manijaka koji kao da su izišli iz nekog suludog stripa - od glave do pete odjeveni u kožu, s kilama briljantina u kosi i sunčanim naočalama koje ne skidaju ni kada odlaze spavati. S akcijskim djelovanjem počinju daleke 1987. godine, a 1994. izdaju prvi album Wolf Rock za Goner Records Erica Obliviana, ujedno i prvo izdanje te kasnije vrlo utjecajne etikete.

Bend tijekom 90-ih godina postaje predvodnik japanskog vala punk i r'n'r bendova. Godine 2005. bend stižu nesreće - po povratku s američke turneje od srčanog udara umire Billy, a 2007. i gitarist Seiji kolabira od posljedica r'n'r životnog stila, te nakon njegove operacije bend odlazi na dvogodišnju pauzu. Godine 2010. vraća se u punoj snazi s novim basistom UG-om i desetim albumom Space battleship love.

S Giutar wolf nastupit će kultne zagrebačko-japanske trash'n'roll kamikaze – The welcomin` committee in flames. Koncert počinje u 21 sat.

Ulaznice u pretprodaji možete kupiti po cijeni od 75 kn, a na dan koncerta na blagajni klupa po 90 kn. Pretprodajna mjesta: klub Močvara, Dallas, Dancing Bear, Dirty old shop, Eventim ticket shop, Kovač, Punkt13, Rockmark te na eventim.hr.

 

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 16.06.2011