Gdje je nestao čovjek? | kulturpunkt

Najave Okrugli stol

<

Gdje je nestao čovjek?

Organizacije civilnog društva organiziraju okrugli stol čiji fokus će biti diskriminatorne prakse u kontekstu razdoblja ekonomske nesigurnosti.

22.10.2013 , Zagreb - Kuća ljudskih prava
  • A
  • +
  • -

Uoči raspisivanja javnog poziva za sudjelovanje u programu edukacije i mentorske podrške organizacijama i inicijativama civilnog društva za razvoj zagovaračkih i analitičkih kapaciteta, GONG, Volonterski centar Osijek i Centar za građanske inicijative organiziraju okrugli stol naziva Gdje je nestao čovjek? Trendovi diskriminacije u kontekstu ekonomske nesigurnosti.

Jača li diskriminacija u razdoblju gospodarskih "kriza"? Postoje li već ustaljeni trendovi diskriminacije u kontekstu ekonomske nesigurnosti te kakva su dosadašnja iskustva organizacija civilnog društva te predstavnika sindikata? Koja se rješenja nude te na koji način otvoriti dijalog socijalnog uključivanja? To su samo neka od pitanja o kojima će raspravljati predstavnici relevantnih organizacija te zainteresirana javnost. 

Budući da je prepoznata potreba suradnje organizacija civilnog društva i sindikata u aktivnostima usmjerenima na borbu za socio-ekonomska prava građanki i građana, nakon okruglog stola uslijedit će radionica za aktiviste/ice na kojoj će se razraditi mogućnosti podrške pojedinim organizacijama i zajedničkim zagovaračkim inicijativama u sklopu ovog  programa, u obliku edukacije i mentorske podrške u narednih godinu dana, primjerice prilikom pripreme kampanji, prijedloga zakona, izvještaja u sjeni itd. 

Okrugli stol bit će održan 22. listopada od 14 do 16.30 sati u Kući ljudskih prava u Zagrebu.

Svi zainteresirani detaljan program mogu pronaći ovdje.

.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 21.10.2013