Generacija 55+ | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Generacija 55+

Montažstroj poziva sve zainteresirane koji su stariji od pedeset i pet godina da se prijave za sudjelovanje u njihovom najnovijem projektu. 

ROK: 13.05.2012

Cilj je projekta zajedno s osobama starijima od pedeset pet godina stvoriti kazališnu predstavu i dokumentarni film u kojima će glavni protagonisti biti upravo osobe starije od pedeset pet godina kako bi ispričale hrvatskoj javnosti najvažniju minutu svoga života. Svaki od protagonista provest će na sceni i u kadru točno onoliko sekundi koliko ima godina. U tom kratkom vremenu pokušat će predstaviti svoje priče. Projekt će započeti okupljanjem generacije 55+ u Zagrebačkom kazalištu mladih od 7. do 13. svibnja a nastavit će se dvomjesečnim druženjem i radionicama rekreativnog, terapeutskog i kreativnog tipa.  Montažstroj poziva ljude iznad pedeset i pet godina na sudjelovanje.

Ovim projektom Montažstroj nastavlja specifičan pristup umjetnosti u kojem ona mora biti u službi zajednice u kojoj nastaje. Nakon napuštenih ljudi i pasa u predstavi Timbuktu te nezaposlenih žena u Srce moje kuca za nju, najnoviji projekt posvećen je ljudima koji su najčešće ugroženi ekonomskim previranjima suvremenog društva. Više informacija potražite ovdje.

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 23.04.2012