Glasovi s margine | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Glasovi s margine

Filmski tjedan qFESTa predstavlja filmove koji se bave temama LGBTIQ+ manjina iz perspektive migracija, a donosi i presjek slovenske LGBT filmske produkcije. 

18.06.2018 - 22.06.2018 , Split - Beton kino

Filmski program Festivala drugog i drugačijeg - qFESTa odvija se u njegovom zadnjem tjednu, od 18. do 22. lipnja, te u Beton kino splitskog Doma mladih dovodi gostujuće audiovizualne programe.

Tjedan započiinje predstavljanjem projekta Queer Faces Migrant Voices koji mladim queer migrantima i izbjeglicama pruža priliku da kroz medij radija i fotografije vlastito iskustvo seksualnih i kulturnih identiteta podijele s drugima. Slijedi izbor filmova s International Queer and Migrant Film Festivala koji jednom godišnje u Amsterdamu predstavlja filmove koji se bave temama LGBTIQ+ manjina iz perspektive migracija. U Splitu će biti prikazani filmovi Elias (Nizozemska, 2017.) te Chronic (Libanon/Njemačka, 2017.).

Kraj tjedna rezerviran je za presjek slovenske produkcije vezane uz Ljubljana LGBT Film Festival, najstariji festival tog tipa u Europi. U dva dana biti će prikazano desetak filmova nastalih u posljednjih deset godina.

 qFEST - Festival drugog i drugačijeg partnerski je program kolektiva queerANarchive i udruge Cenzura Plus koji se organizira drugu godinu za redom u susret Splitskom prideu. Nastavljajući se na sadržajno šarolik program, drugo izdanje festivala donosi predstave, koncerte, izložbe, filmske projekcije, radionice, partije i druge kulturno-društvene programe koje objedinjuje to što se bave problemom drugog i drugačijeg u društvu danas. 

Ulaz na sve programe je bestplatan, a detaljan raspored projekcija potražite ovdje.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 19.06.2018