Glazba kao fronta | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Glazba kao fronta

U sklopu projekta Filmske večeri u Močvari održava se tribina posvećena Tusti iz KUD Idijota.

28.10.2015 , Zagreb - Močvara

FOTO: Dare Brenko

  • A
  • +
  • -

U listopadu 2015. navršile su se tri godine od smrti Branka Črnca Tuste, na prostorima bivše Jugoslavije nadaleko poznatog pjevača legendarnog punk rock benda KUD Idijoti, a u njegovom gradu Puli još poznatijeg sindikalista u firmi TESU unutar lokalnog brodogradilišta Uljanik. Iako Tustina predanost sindikalnom radu za Puljane ne predstavlja novost, mnogim štovateljima Tustina lika i djela taj dio njegovog života ostao je manje poznat, a koliko je samom Tusti bio bitan najbolje znaju oni koji su uz njega živjeli i radili. 

O Tusti - pankeru, ali prije svega sindikalnom povjereniku - snima se i film čiju ćemo najavu imati prilike pogledati u srijedu, 28. listopada u 20 sati u Močvari u sklopu tribine posvećene glazbi s političkom porukom i glazbenicima/aktivistima koji je stvaraju. 

O tome što znači živjeti politički rad kroz glazbu i ima li takva glazba šanse proizvesti kakav društveni efekt u sklopu tribine Tustinim stopama: Glazba kao fronta razgovarat će Andrej Korovljev, redatelj filma o Tusti, Rajko Kutlača, Tustin sindikalni kolega i suborac iz firme Uljanik, Tanja Tomić, članica aktivističkog zbora Praksa iz Pule i Matija Vlašić iz antifašističkog koncertnog kolektiva Torpedo Syndicate. Raspravu će se moderirati Marina Ivandić iz Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID).

Tribinu zajednički organiziraju Udruženje za razvoj kulture - URK, Klub Močvara i Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID).

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 23.10.2015