Glazba za ljude i biljke | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Glazba za ljude i biljke

Zagrebački Botanički vrt na četiri će dana postati neuobičajenom pozornicom za brojne glazbenike, ali i posjetitelje koji i sami žele zasvirati pred publikom.

16.06.2016 - 19.06.2016 , Zagreb - Botanički vrt

FOTO: Davor Pihac / Flickr

Na četiri dana Botanički vrt postat će jedna od najljepših koncertnih dvorana na otvorenom. Posjetitelji će moći uživati u glazbenom događanju Svirke i biljke u Botaničkom vrtu od četvrtka 16. do nedjelje 19. lipnja od 11 do 19 sati. Službeni program s nastupima profesionalnih glazbenika te studenata Muzičke akademije održavat će se svakoga dana od 16 do 18 sati.

Starinski klaviri, pianina, violine, saksofoni, trube i harfa savršeno će se uklopiti u okruženje Botaničkog vrta, a u glazbi će se moći uživati na nekoliko jedinstvenih lokacija. U službenom programu, od 16 do 18 sati, posjetitelje očekuju koncerti profesionalnih glazbenika predvođenih pijanistima Aljošom Jurinićem, Danijelom Gašparovićem i Krešimirom Starčevićem, sopranisticom Tanjom Ruždjak, kantautoricom Dinom Rizvić, Oridano Gypsy Jazz Bandom i gitaristom Antom Gelom. U prekrasnom ambijentu Botaničkog vrta izvodit će se klasika, jazz, gypsy jazz, gospel, soul, blues, funk, folk, americana i rock, a na programu će se naći uspješnice Beatlesa, jazz standardi i koktel klasici te poznata djela majstora klasične glazbe poput Chopina, Beethovena, Mendelsohna, Haydna, Bacha, Liszta, Rahmanjinova, Schuberta, Dvořáka i Brahmsa. Prije i nakon ovih malih, intimnih koncerata svi zainteresirani moći će i sami zasvirati pred publikom i postati aktivni sudionici čitave priče, a možda čak i otkriti svoj poneki skriveni talent.

Za organizaciju ovog događanja zaslužni su Ivana Gladović i njena firma Biljke i svirke. 

Događanje će biti besplatno za sve posjetitelje. Detaljni program možete potražiti na ovom linku

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 16.06.2016