Glazbenici i borci za ljudska prava | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Glazbenici i borci za ljudska prava

Francuski bend JOKE i već dobro znani zagrebački JeboTon ansambl nastupaju uoči 40 godina KSET-a.

14.07.2016 , Zagreb - KSET

FOTO: Matej Krpan

Uoči 40 godina KSET-a, u četvrtak, 14. srpnja u 20 sati očekuje nas nastup francuskog benda JOKE i već dobro znanog zagrebačkog JeboTon ansambla. 

Cijeloj regiji dragi prijatelji i gosti, neki ih nazivaju "Građanima svijeta", drugi "Svjedocima jednog vremena", u našem podneblju poznatiji kao "Jebeni Francuzi" (najčešća reakcija i opis prvog susreta od strane regionalnih sugovornika). Kako god ih nazivali, ovaj pariški sklop pod nazivom JOKE svojim energičnim zvukom nadilazi sve potrebe za bilo kakvim etiketiranjem. Njihovi nastupi u KSET-u više se ni ne broje, a to je dovoljan razlog da i oni upotpune ovogodišnju proslavu 40 godina KSET-a. Glazbenici i borci za ljudska prava, prvenstveno slobodu, po DIY načelima šire utjecaj međunarodnim djelovanjem kojim ne prestaju razvijati svoj autentični crossover prepun raznovrsnih utjecaja. 

Soukous, afrobeat, hip-hop i reggae su sastojci njihovog "muzičkog koktela". Ipak, JOKE je prije svega funk i rock’n’roll sastav s britkom porukom koja iskazuje zabrinutost, pa čak i zgađenost, a koja pritom nije moralistička. Iskustvo koje nam njihovi nastupi donose možemo usporediti sa sljubljivanjem Balkana i Afrike. Njihova glazba nastaje na putovanjima i turnejama pa su tako surađivali i s nama poznatim regionalnim glazbenicima poput Nenada Kovačića (Antenat), Yuria (St!llness) i MC Chakke. Iza sebe imaju šest albuma, a zadnji naziva Lavoblaster snimljen je u Ouagadougou, u Burkini Faso. 

Uvijek zanimljivoj i pozitivno nabijenoj svirci JOKE-a pridružit će se jednako zanimljiva i pozitivna domaća ekipa koju ćete lako sresti na ulici ili u klubovima, a nećete se iznenaditi sretnete li ih na nekom brežuljku ili na plaži. Zagrebački JeboTon ansambl smjestit ćemo u separe, na šank ili galeriju jer im je KSET-ov stage rijetko kad dovoljan. 

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 25 kuna moguće je kupiti u KSET-u radnim danom od 9 do 16 sati. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 35 kuna.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kuna) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kuna).

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 12.07.2016