Gledalište će biti plesni podij | kulturpunkt

Najave Koncerti

<

Gledalište će biti plesni podij

Glavni trg Motovuna po prvi put postaje srcem glazbenog dijela festivalskog programa.

25.07.2017 - 29.07.2017 , Motovun - Razne lokacije

FOTO: Motovun Press

Rokeri iz Leta 3 otvaraju festival 25. srpnja, a posljednje minute ovogodišnjeg Motovun Film Festivala ispratit će Laibach u subotu 29. srpnja.

Kako su uši motovunskih posjetitelja organizatorima jednako važne kao i njihove oči, tako će uz zanimljiv filmski program svake festivalske večeri Brdo filmova plesati u ritmu sjajnih glazbenika. Nakon svečanog otvaranja programa i lagane argentinske komedije Počasni građanin, platno na glavnom motovunskom trgu po prvi će put zamijeniti pozornica, a gledalište postati podij. Deset godina nakon što se u kasnonoćne sate s motovunskih zidina uživo orilo Kurcem u čelo, beskompromisni konceptualisti vraćaju se na mjesto zločina s prošlogodišnjim albumom Angela Merkel sere. Damir Martinović Mrle na Brdo dolazi i s još jednim posebnim glazbenim zadatkom, kojim će uz pjevačicu Ivanku Mazurkijević iznenaditi publiku na projekciji jednog od najstarijih motovunskih hitova, o čemu ćete više saznati na licu mjesta.

Dok će privremeni stanovnici Slobodne zone Motovun preko tjedna uživati u mladim snagama iza DJ pulta, posljednju večer festivala, u subotu 29. srpnja na motovunsko brdo penje se šest članova benda Laibach, koje će publika osim na pozornici gledati i na velikom platnu u odličnom glazbenom dokumentarcu Dan oslobođenja. Film prati povijesni nastup slovenskog benda u Sjevernoj Koreji kao jedinog stranog izvođača koji je svoju glazbu predstavio tamošnjoj diktaturi, i to obradom pjesama iz filma Moje pjesme moji snovi. Pioniri političko umjetničkog pokreta Neue Slowenische Kunst nedavno su osvojili Zagreb spektakularnim koncertom uz pratnju simfonijskog orkestra RTV Slovenije i impresivnom video instalacijom, a motovunsku publiku zasigurno neće zaobići djelić tog performansa baziran na razornim industrijskim notama kultnih avangardista.

Osim na motovunskim koncertima, organizatori vas pozivaju da svoju glazbenu žeđ utažite na glavnoj ulici ispred volte gdje će vas svaku noć zabavljati uhodani i nadareni DJ članovi organizacijskog tima.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 11.07.2017