Gluma, mediji, kultura | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Gluma, mediji, kultura

Učitelj glasa i pokreta, profesor Arthur Lessac u Rijeci će održati radionicu uvoda u Lessacovu kinesensičnu metodu - holistični pristup radu s tijelom i glasom u glumi.

25.02.2011
  • A
  • +
  • -

"Zapanjeno prepoznajem kako je sve ono što sam do sada postigao u oblikovanju svoje glumačke ličnosti i svoga zanata sadržano u te tri osnovne vrste energije koje na tako savršen i točan način objašnjava prof. Lessac." Rade Šerbedžija

Metoda promovira svjesnost i korištenje unutarnjih energija koje potiču jasnoću i muzikalnost u glasu te snagu i balans u tijelu. Metoda je primijenjiva na sve jezike i kulture jer polazi od pretpostavke da sva ljudska tijela imaju potencijal za puni, bogati glas, bilo u govoru ili pjevanju, i za zdravo tijelo koje se kreće lako i mekano, bilo to u hodu, trčanju ili plesanju.

Polaznici će naučiti: 
  • osjetiti glas, a ne samo čuti glas; 
  • ispravno držanje povezano s disanjem; 
  • proizvoditi glas koji regulira disanje; 
  • usmjeriti glas bez bola i napinjanja; 
  • jasnoću i razumljivost govora; 
  • kako iskoristiti prirodnu energiju tijela u svrhu zdravlja i dobrostanja.

Primjena metode na rad s tekstom kod glumaca će otvoriti podtekst i riješiti ih manirizama te otkriti prirodne impulse i kreativnost.

Radionica traje od četvrtka, 10. do nedjelje, 13. ožujka, svaki dan od 10 do 13 te od 15 do 18 sati, u prostorijama Rektorata Sveučilišta u Rijeci, Trg braće Mažuranića 10.

Radionica se održava na engleskom jeziku.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koju možete preuzeti ovdje i poslati je na mail do petka, 25. veljače.

Radionici može prisustvovati 15 polaznika, starijih od 20 godina. Svi zainteresirani bit će obaviješteni mailom 1. ožujka 2011. godine.

Participacija za sudjelovanje na radionici iznosi 500,00 kuna i pokriva troškove radionice. Sve eventualne ostale troškove (hrana, put, smještaj) snose polaznici sami.

Primljeni polaznici moraju uplatiti participaciju na račun Sveučilišta u Rijeci do 3. ožujka 2011. godine te o tome poslati potvrdu na mail ili na telefax +385 51 406 585. Neplaćanje participacije do navedenog datuma smatra se odustankom od radionice, i to se mjesto bez odgode nudi idućoj zainteresiranoj osobi.

Polaznici trebaju imati svoju laganu odjeću prikladnu za kretanje i čarape za rad. Ostalu rekvizitu osiguravaju organizatori.

Gostovanje organizira studij Glume, medija i kulture pri Sveučilištu u Rijeci. 

 

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 11.02.2011