Godišnju izložba hrvatske arhitekture | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Godišnju izložba hrvatske arhitekture

UHA poziva na dostavu dokumentacije o projektima ostvarenim u 2018. godini i dodjelu godišnjih nagrada Udruženja hrvatskih arhitekata.

ROK: 11.02.2019

UHA poziva na dostavu dokumentacije o projektima ostvarenim u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. za Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2018. godini i dodjelu godišnjih nagrada Udruženja hrvatskih arhitekata.

Radove Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2018. godini ocjenjivat će stručni žiri koji je ove godine sastavljen od međunarodnih gostiju, a to su Pippo Ciorra (Italija), Maruša Zorec (Slovenija) i Vedran Mimica (USA), kao i domaćih članova Stručnog savjeta UHA-e, a to su Ana Šverko i Maroje Mrduljaš, te Ana Mrđa kao koordinatorica. Na ovaj način debata o arhitekturi u Hrvatskoj proširuje se izvan nacionalnih granica, s idejom intenzivnijeg povezivanja nacionalnog arhitektonskog diskursa s kompatibilnim međunarodnim kretanjima i suradnje s bliskim kulturnim sredinama.

Otvorenje Godišnje izložbe i dodjela Nagrada UHA-e planirani su krajem ožujka 2019. godine u Rijeci u koprodukciji s Društvom arhitekata Rijeka (DAR) i DeltaLabom (provoditeljem programskog pravca "Slatko i slano" u sklopu projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture).

Rok za prijavu je 11. veljače 2019. do 16 sati na e-mail UHA-e.

Više potražite ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 22.01.2019